Finansiera veterinärkostnader

Djursjukvård är inte subventionerad i Sverige och ett besök hos veterinären kan bli dyrt. De senaste åren har vården blivit allt mer avancerad, och det påverkar förstås priserna. Det efterfrågas dessutom bättre och mer specialiserad vård. Veterinärer och djurkliniker är skyldiga att informera om priset och hålla sig till det pris de uppger från början. Men när det rör sig om till exempel akutsjukvård kan det vara svårt att beräkna vad kostnaden för vården slutar på och då kan det vara bra att ha en trygg långivare att kontakta. Som Wästgöta Finans, ett systerbolag till Hööks.

Jämför kostnader i god tid

När det uppstår en akut situation hinner du kanske inte välja klinik i lugn och ro. Ett tips är att förbereda och i förväg jämföra vad olika åtgärder kan kosta på olika ställen. Tänk också på avstånd, kompetens och resurser. Det gäller förstås i vardagliga situationer såväl som i akuta.

●      Jämför kostnader på till exempel vaccination, ID-märkning, röntgen, fosterdiagnostik och kostnad för uteblivet besök.

●      Vad ingår i priset? Ta reda på vad som ingår i olika avgifter, som öppenvård, röntgen eller veterinäravgift.

●      Finns det en jouravgift? Vad är i så fall kostnaden för den och under vilka tider?

●      Lita på din magkänsla och relation till kliniken. Välj den veterinärklinik som passar plånboken och framför allt den som du har förtroende för.

Snabb information om lån till veterinärkostnader

Hos Wästgöta Finans kan du ta lån till oförutsedda veterinärkostnader. Du kan låna pengar från 30 000 till 300 000 kronor. Räntan sätts individuellt.

●      Låna till oförutsedda veterinärkostnader.

●      Du får själv avgöra vilken veterinärklinik du vill använda dig av.

●      Du kan låna mellan 30 000 och 300 000 kronor.

●      Lånet är ett privatlån och räntan sätts individuellt.

Läs mer här

No products match the selected filter criteria